Koningsdag zijn we traditiegetrouw op het water, met Ferry en Rob, maar dit jaar dreigt dat water wel heel erg serieus te worden en maken we een ander plan. Lekker met de vaste Koningsdag-clan lunchen in de hoofdstad, ga d’er maar aan staan!
Werkelijk iedereen is dicht totdat we op het lumineuze idee van C komen, de nieuwe loot aan de stam van de succesvolle Michiel van der Eerde, op de plek van het oude Baut in de Wibautstraat.
Voordat mensen weer denken dat ik een hekel aan iemand heb, laatst ook al een akkefietje over (en niet met) Kranenborg over Masterchef, ik vind Michiel hartstikke aardig en gun hem zijn succes met C, Baut Zuid en Masterchef. Zo!
Okay, de chef is er vandaag niet (hahaha….) maar dat maakt helemaal niets uit want er staat een supercrew, zowel voor als achter de kachel. We drinken een Conde de Valdemar en starten met tonijn met mango chutney, yuzu-ponzuschuim, curryijs en een cracker van sepia-inkt. Warm-koud, zoet-zuur, helemaal lekker.
Hierna de signaturedish van kreeft met gnocchi, basilicum, schuim van bisque (kreeftensoep) en een krokantje van Parmezaanse kaas, niet voor niets een signature,
waarna buikspek met hoi sin, currymayonaise, seroendeng en paksoi. Het is supergezellig en we genieten, maar ik snap wel waarom er op Koningsdag niemand open is, we zitten hier met 1 ander 4-tje!
Pièce is steak van de BBQ met Hollandse asperges en een pittig-zure Hollandaise van Vin Jaune. Ik zeg dat pittig-zure niet voor niets want I love zuren, maar deze gaat ver! De steak is super, mooi rood nog, en een warme, diepe rooksmaak.
De zachte panna cotta met zomerfruit is gewoon lekker, heel erg lekker, comfort-lekker, zoals gewoon de hele lunch.
We gaan d’eraf. Een deel van de groep gaat de stad in, 1 gaat er naar Breda of all places (538) en ik ga de vrouw halen en de ijskast bij Arjen leegeten, althans dat gaan zij doen.