Het staat echt al een tijdje op mijn wensen-eetlijst, Yardbird in Hong Kong. Volgens Ekkebus, het is overigens zijn lijst die ik volg, een geweldige ervaring, maar geen reserveringen en lange rijen. Het eerste klopt niet als je “chef from Holland, only one night in town” bent, het 2de klopt zeker wel, volgepakt huis met keiharde muziek, maar het Yardbird-team, Tara, heeft een 2-tje klaarstaan. Het concept wordt ons uitgelegd maar omdat ze dat chef-verhaal nogal serieus nemen (ik ook!) willen ze ons graag een selectie laten proeven. Doen we!
We drinken een Eve chardonnay van Charles Smith (USA, 2012) waar we in JBG de Kungfu Riesling en de Chateau Smith van hebben/hadden, en gaan aan het werk.
Yardbird caesar salad, crispy ansjovis en miso, daarna tempura van zoete mais met zeezout en peper (doet een beetje oliebollerig aan als je een hap neemt, de lucht althans), yakitori van kipvleugels met eigen chilimengsel (3 verschillende chili’s, peper, yuzu peel en nori), varkensbuik van USA Berkshire, de enige uitzondering op de kaart, want verder echt alleen maar kip) met ponzu en welsh onion, Ume kippendij met shizo, chicken meatball met tare (1/3 soja, 1/3 mirin, 1/3 sake, bruine suiker, water) en een dooier, en we stappen over op een andere wijn, pppffftttt…..
De sommelier beveelt de Schwarzer Adler Weissburgunder (D, 2012) aan en we gaan verder met het geweldige diner, KFC Korean Fried Cauliflower met yuzu en chili, don’t forget to squeeze the lime , “chicken and egg” met crispy huid en doperwten, en de special van de dag “scottish egg”, zachtgekookt ei omwikkeld met kippengehakt, gefrituurd en afgemaakt met tonkatsu (Bull Dog sauce) en Kewpie mayonaise.
Geweldig eten, geweldige service, een nieuwe vaste pleisterplaats in HK, moet ik verder gaan..? Elke serieuze foodie moet hier naar toe
De rest van de foto’s staan op facebook