We rijden terug na een prachtige avond (en nacht) bij In de Wulf, kleine shortcut via slager Dierendonck, en met een peperdure Spaanse steak en een paar koteletten rijden we richting thuishaven.

dierendonck kotelet

We hebben 2 uur over, wat te doen? Alles is dicht verteld vriend Roger van Damme van Het Gebaar* (hij ook), maar er is een klein Vietnamees tentje om de hoek bij hem wat open is. We bellen, kunnen niet reserveren en een uur later zijn we er. Tot de nok gevuld (er kunnen 12 mensen in), over een uur terugkomen…

We gaan naar Het Pomphuys, gelegen aan de haven, prachtig oud gebouw met aardig brasserie-eten, je moet wat.

pomphuis int 2

We starten met een stukje pompernikkel met een zachte kaascrème en ik neem, evenals Ricardo, de garnalenkroketten. De ontbrekende garnalensmaak in de kroketten wordt gecompenseerd met losse Hollandse garnalen, verder wat dopjes cocktailsaus en een verdwaald tomaatje. Geen toast.

pomphuis kroket

Hoofdgerecht is krokant gebakken zeebaars, op witte kool, een aardappeltje uit de oven en een heerlijke kalfsjus. Ik ben eigenlijk nooit van de surf & turf, dit is heerlijk!

pomphuis zeebaars

We verlaten Antwerpen en rijden in één streep naar Nevel…


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.