Ik wordt al 2 jaar lekker gemaakt over Taste of Culture, de über-chinees in de Korte Leidesedwarstraat in Amsterdam, dagelijks geopend tot 3 uur in de nacht, en dat verklaart ook meteen het succes….

 “Moet je naar toe” en “wat Juul…, ken je dat niet, echt iets voor jou….”

Waar de crème de la crème van de Vaderlandse horeca dus ’s nachts eet, want daar heb ik het ook van gehoord, stappen wij vorige week na een avondje Masters of LXRY om 23.00 uur binnen, me intens verheugend op de spannende zwoele Aziatische smaken zoals ik die onlangs nog heb mogen proeven in Hong Kong.

De dim sum kaart, en hier hadden de alarmbellen al moeten gaan rinkelen (want eigenlijk alleen ontbijt en lunch), is redelijk uitgebreid, we zijn met veel dus ik bestel er lekker op los. Prima kwaliteit, dat kunnen ze wel in de fabriekjes in Amstelveen en in Thailand, maar niet de zelfgemaakte kwaliteit die ik gewend ben bij Sea Palace (de boot bij het C.S.), dus gauw door naar de Peking eend met pannenkoekjes.

Eend is prima, hoewel ik me afvraag wat ze met het vlees doen want we krijgen alleen het vel en niet een second service met het vlees, maar in de pannenkoekjes zie je het logo van de verpakking nog staan.

De babi pangang (volgens mij Indonesisch) blijkt briljant gegaarde krokante varkensbuik, echt ontzettend lekker.

Het restaurant schijnt een waanzinnige Bordeaux-kaart te hebben, slechte keuze bij Chinees vind ik zelf, dus we gaan voor een Sancerre die hoog in de zuren zit, en Danny wil persé chardonnay van Bernardus. Uiteindelijk gaan we voor een ter plekke gemaakt blend van de 2, 60-40, en die doet het goed!

Bottom line; het is ’s avonds laat en vroeg in de ochtend een komen en gaan van gasten, al dan niet Chinees, die al lang blij zijn dat ze iets warms kunnen eten, en dat verklaart meteen het succes, want het is namelijk een hele gewone chinees, niets bijzonders aan, gewoon okay.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.