Terwijl we met elkaar eten, drinken, werken, lachen, ondernemen, reizen en brainstormen heeft chef Stefan van Sprang van restaurant Aan de Poel** in Amstelveen zich ook nog regelmatig teruggetrokken om te werken aan zijn boek. Een kookboek. Een ideeënboek. Helemaal volgens zijn eigen inzicht en niet gehinderd door kennis of input van anderen, want zo is hij.

5 jaar bloed, zweet en tranen, en een heleboel geld, en dat komt allemaal uit de eigen knip, want dan hoef je ook niet te overleggen en te luisteren naar anderen…

Het is er, voor 100% op eigen kracht dus, geholpen door zijn vrouw, z’n partner, zijn koks, een fotograaf, een handjevol vrienden en misschien toch 1 à 2 mensen die er wat van af weten. Het kookboek van Aan de Poel/Stefan van Sprang.

Ken je dat boek John Pitt, van krantenjongen tot miljonair (ik heb het vroeger verslonden), dit is Steef van Sprang, van Tilburgse koekenbakker (zijn vader was banketbakker) tot 2-sterrenkok en boekenmaker.

Weergaloos mooi boek in een zeer beperkte oplage van 1000 stuks. Prachtig gemaakt, schitterend papier, de typografie, alles is bijzonder aan dit boek, zo ook de prijs van € 139,=.  Hoop geld, maar niet duur (duur is een negatieve emotie, duur is vaak slecht…).

Ga er maar een keer eten, bij Aan de Poel, en bestel het boek bij de rekening, valt het nog steeds allemaal mee (ik beweer al jaren dat Aan de Poel niet alleen één van de beste maar misschien ook wel het goedkoopste **restaurant van Nederland is).



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.