Vonden we Sacha de Boer al niet een geweldige nieuwlezeres, ze blijkt ook prachtig te fotograferen. Microfoon aan de wilgen en achter de lens heeft ze een prachtig boek gemaakt samen met Jacob-Jan Boerma van de Leest** in Vaassen.
Down to Earth, en dat is het. Heldere foto’s en duidelijke uitleg van alles wat er zoal uit de grond komt, met daarbij simpele en eenvoudige gerechten. Jacob-Jan die dagelijks de sterren van de hemel kookt, die 2 sterren van Michelin komen je niet aanwaaien, heeft hier duidelijk gekozen voor de supermarkt-kok, iets wat hij ook duidelijk aangeeft in zijn praatje voor pers en publiek. Bereikbaar voor iedereen is het credo, en dat is meer dan gelukt.
Broodje gezond, gefrituurde gamba’s en een eenvoudige tosti, maar wel weer een die je voor de ham en de kaas eerst besmeert met Eru Goudkuipje. Je moet er maar opkomen, het maakt het getoaste sneetje brood net een stapje nog lekkerder. Mooi boek, prachtige foto’s, veel plezier en passie dat er vanaf spat.