…terrine de campagne, rillettes van wilde gans, boudin noir, saliecitroenworstjes, jambon persillé de Bourgogne, gevulde kwartel, oeufs en gelée, Hausmacher bloedworst, geconfijte eendenbouten, zie hier een klein assortimentsoverzicht van de Pasteibakkerij, charcuterie van goede komaf!

Verscholen tussen Rijnstraat en Amstel (Hoendiepstraat 2) worden hier de meest lekkere, ouderwets smakende, en mooie vleesproducten gemaakt door Diny Schouten en Floris Brester, de één, Diny, oud-journaliste, de ander, Floris dus, oud-chef. 2 vakidioten in een oude slagerij die voornamelijk voor horeca en specialiteitenwinkels maken, en op vrijdag en zaterdag een eigen winkeltje uitbaten. Buiten de vlees- en andere varianten hebben ze ook prachtig brood van bakkerij Mama (van kunstenaar Karel Goudsblom) en wat andere delicatessen. Maar het draait om vlees!

Hun aanbod eindigt met :” & meer & meer maar niet alles altijd”, dus laat je inspireren door het aanbod. Ik proefde ter plekke de rillette en een uur later thuis de gekookte varkensworst met knoflook. Beide werelds!

Een aanrader!



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.