Waar ooit in Naarden Vesting (D.C. bij intimi) Chefs zat kwam Fraiçhe kwam Bordjes en is nu Limes. De nieuwe baas heeft er de bezem doorgehaald, er halverwege een dakkie ingebouwd waardoor het licht nu binnenstroomt, en het lekker in de verf gezet. Een aardige meneer en een lief meisje aan de tafel, het kan eigenlijk niet fout.

En het ging ook niet fout. Het concept, iedereen wil tegenwoordig een concept, bestaat uit 13 tapasachtige voorhapjes, formaat tussen amuse en voorgerecht, à € 6,50, waarna een keuze uit vlees, vis, gevogelte en vegetarisch van een schoolbord, tussen € 18.50 en € 24,50.

We zijn à trois, de vrouw, Max en ik, en gaan vooraf voor gemarineerde zalm met sesam, koreander, komkommer en wasabi, 2 gegrilde kipspiesjes met aardappelsalade en limoenkruidendip, lamsgehaktballetjes (2) met gedroogde zuurbessen, en krabcakes (3) met wakamé en ingelegde groentes. Niet heel veel, zou best wat meer smaak mogen hebben, en de snelle rekenaar weet allang dat we het over wat borrelhapjes hebben à € 32,50…

Van de hoofdgerechten van het bord kies ik de ½ polderhoen, waar een uitgebreide beschrijving bij komt. Hartstikke goed, doen ze ook bij varken en eend, zodat de gast weet wat ze eet! Bij je pièce kies je een koolhydraat, doe ik niet, een groente en een saus. De kip is overheerlijk, sappig, mooi gebraden aan de rottisoir, helemaal goed, de geconfijte witlof is overheerlijk, en de gegrillde groentes ipv de koolhydraat zijn ook prima. De béarnaise vertoont helaas dezelfde tekenen als de voorgerechten wat betreft de smaak wat jammer is. De desserts laten we voor wat ze zijn, de vrouw neemt een décafé latte, ik maak de wijn, Salentijn chardonnay, op en Max rijdt naar huis.

Mooie zaak, prettige bediening, iets meer smaak en iets ruimere voorhapjes… (www.restaurantlimes.wordpress.com).



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.