De Wibautstraat, vlak na het spoor, wat heb ik hier veel kilometers liggen, nog uit de tijd dat ik vaste cateraar was van Perscombinatie. Mijn grootste klus ooit speelde zich hier voor de deur af, open dag bij het Parool voor 2000 man…

25 jaar later is alles wat met pers te maken heeft weg en zit Baut, onder leiding van culinair talent Michiel van der Eerde (voorheen executive bij o.a. Envy, Nevy, Vyne, Supper Club) sinds 13 oktober j.l. aan de Wibautstraat 125 in het oude Trouw gebouw.

Meteen gelauwerd met een 10- van Johannes, dus ben ik nog even weg gebleven, maar eergisteren dan eindelijk verrukkeluk gegeten. Stommeling die ik ben kijk ik op hun site om te reserveren (niet echt nodig voor de lunch, beslist wel voor de avond, www.bautamsterdam.nl) maar zie ik niet dat ze met de lunch alleen broodjes en salades doen. Stom, stom stom, maar de keuken komt ons tegemoet met coquilles in bruine boter met bloemkoolcrème en hazelnoten, waarna een supperlekkere rode curry van kip. 

Tafelgenoot gaat nog voor de kokossoep met diverse soorten meloen, maar deze jongen is deze week alweer zijn eerste kilo’s kwijt dus houdt het bij een espresso’tje. Lekkere Spaanse verdejo trouwens…

Goed adres, ga snel de avondkaart bekijken en proeven…

(over snel gesproken, Baut gaat over 507 dagen en 16 uur weer dicht, voor altijd, en dat is eind 2014)


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.