Ik heb vriend Steven zomaar een jaar niet gezien, zo gaat dat, ook onder goede vrienden, maar het is nu dan eindelijk gelukt… Om het allemaal anders te doen spreken we niet af bij Visaandeschelde, onze oude vertrouwde pleisterplaats, maar wil Steven naar George WP. Culinair prima, Lex de Kok (ex-Garage) is er al jaren chef, maar vooral spectaculair door de locatie en de bezoekers.
We zijn om 12.02 de eerste en mogen kiezen uit een veld van tafeltjes, binnen of buiten. Het wordt een 2-tje in de bar aan het raam, lekker in de zon en met een goed uitzicht. De viognier van Yves Cuilleron (F, 2011) gaat er in als koek, wat een heerlijke wijn, en we bestellen vitello tonato en steak tartaar.
Ondertussen vult het terras en de zaal zich tot de nok met mensen, het is niet te geloven druk, maar het is dan ook niet te geloven mooi weer. Het eerste fenomeen wat opduikt, nog nooit gezien, is de zwarte bloemenman. 2 wat oudere heren die vanuit een aftands busje de stad bevuilen met “zwarte” bossen bloemen en zo de nering van hardwerkende en belasting betalende bloemisten verzieken. Nog nooit gezien, en ze doe geen goede zaken!
De tweede verrassing is de hoeveelheid paparazzi die hier rondrijdt. Auto’s en motoren met telelensen rijden af en aan, en volgens societykenner Steef is dat hier normaal. “Die rijden net zolang rondjes totdat ze er één hebben…”. En ja hoor, de bebrilde motorrijder stapt af en loopt ongegeneerd naar het terras om uitgebreid Estelle en haar geliefde te gaan fotograferen. Bryan Roy doet nog moeite om in beeld te komen, maar wordt achter het scherm van zijn laptop niet opgemerkt, of misschien wel genegeerd…
De vitello is heerlijk en ook de steak tartaar, ondanks dat niemand je vraagt hoe je ‘m wilt, is lekker. Speciaal compliment voor de groene salade, top! Het kaasplateau is klein (qua keuze) en zo uit de koeling even “opgepiept”, dus er komt een tweede die wel goed is. Oergezellige lunch, dat dan weer wel, omringd door veel mooie vogels van divers pluimage. Voel me een provinciaal, wat ik natuurlijk ook ben!