Tja, bij de opening van Taste of London krijg je alleen een paar hapjes en vieze cocktails, gelukkig heb ik ’s middags Hakassan* gebeld en die hadden zowaar nog plek. 56 minuten te vroeg, zo leuk was het nu ook niet in Regent’s Park, komen we binnen, en na een top-mojito aan de bar gaan we aan tafel. Een donkere kelder met veel hout, luide muziek en overwegend oriëntaalse bediening, èn…, de heerlijkste geuren, zeker als je hongerig zit te wachten. Henk Jan (van Taste of Amsterdam) is goddank ook een liefhebber van deze keuken, dus we bestellen de dim-sum platter met shiu mai van coquille, har gau van garnaal, dumpling met bieslook, en de shimeji (beukenzwam) dumpling. Ook komt er nog een crispy duck roll (tikkie droog), en gefrituurde garnalen met sesamzaadjes op toast. Overheerlijk!
Ik wil persé de Cigare Blanc drinken van Bonny Doon (rousanne, marsanne, viognier, USA, 2007) die heerlijk maar iets te zwaar is bij dit eten. Lekkere wijn, niet de beste keuze.
Door met Berkshire buikspek met oesters en sojaboontjes, grote garnalen in een vermicellikorfje, eend met hoi sin en struisvogel met gele-bonen-saus. Vooral de laatste, die we nabestellen, is helemaal top. Woensdagavond, 23.00 uur, hartje London, ramvol, ik schat dat er 200 man tegelijk zit te eten, toptent!