
Oeps… dit is een tijd geleden, zondag (moederdag) 13 mei om precies te zijn. We draaien bij Hertog Jan en ik vraag aan chef Gert waar hij nou vanavond zou gaan eten als hij niet net een halve marathon achter de kiezen zou hebben, Terwijl hij de gympen aantrekt, hij gaat die halve marathon namelijk nu lopen, zegt hij in één adem; Pure C.
Ik bel, er is net een annulering en de rest is history….
Na een prachtige tocht door het Zeeuwse komen we in Cadzand-Bad en zitten we aan de bar waar 3 bartenders zich uit de naad werken aan cocktails. Gin tonic gaat het worden, er zijn er 6, en we nemen die met Sacred Gin, Fevertree, cassia, jeneverbes, nootmuskaat, limoen en limoenschil. Goddelijk!
Erbij kroepoek van zeewater met wakamé, met crème van witte miso en lamsoortjes; polenta van gebakken maïs met cabriolette geitenkaas uit Gent; gebrande paprika met crème cru, bloemkool, peterselie en zeegras; pizza met gemarineerde wijting, postelein en venkel; en een rolletje tartaar van gamba met Thais (koriander) aangemaakt zeewier, avocado en gember-sesam vinaigrette. Chef Syrco Bakker, we zien hem nog even aan de bar, legt even zijn visitekaartje neer…
Aan tafel, half rond met uitzicht over terras en duinen, kiezen we voor de Dog Point, Section 94, sauvignon blanc (NZ, Marlborough, 2009) en gaat het feest beginnen. Syrco verrast ons, en hoe:
1 Grevelingen oester met selderij, komkommer en bergamot
2 oesterkroepoek met Thaise bereiding oestertartaar en hondsdraf
3a kokkeltjes met erwtjes, boontjes, hangop en faramon dukkah
3b scheermessen met gelei van mango en tuinbonen
4a canneloni met spinazie, paddestoelen, tomaat en basilicumolie (van drs Hans Schröder…)
4b crostini met tomatenmousse, basilicum, Grand Mère
5 bumbu bali met makreel, salade gado gado, tofu en seroendeng
6 salade van Noordzeekrab met gelakt buikspek en wilde mango
7a asperges met zeebaars en aardappelmousseline
7b asperges met pommes soufflé, peterseliecrème en chlorophyljus
8 griet met ijspegel, zwarte en groene curry, rijst en pijpajuin
9 West Vlaams roodbont van de Green Egg met lentekriebels (jonge groentjes, kruiden en tarwegras) en vleesjus.
10 pure chocolade met duindoornbes en yoghurt
11 “schone van Boskoop” met amandel, rozijnen en cider
Excuses voor deze klinische opsomming, maar dit was zo’n wereld-ervaringdat ik bang ben anders te lyrisch te worden
Pure C, en ik zeg dat niet snel, is een wereldzaak, die tekort wordt gedaan met maar 1 Michelinster. Als ik heel eerlijk ben vind ik 2 nog zuinigjes.
Snel boeken, want er is een lange lijst van gelijkgestemden.
Pure C in Cadzand-Bad, 0117 396036, contact@pure-c.nl
alle foto’s staan op Facebook
