Ook hier was ik niet voor het eerst, een paar jaar geleden met vriend Eric die dacht dat ik gek was geworden, totdat hij de “porkbun” proefde…

Momofuku ssäm bar, trotse loot aan de boom van David Chang, wiens boek ik laatst al eens aanprees. 207 2nd avenue, op een hoekje, soort snackbar met vierkante krukjes, chopsticks en servetten op tafel, kleine kaart, maar wel 37 op de SP top 50.

Lekkere tent, lekkere muziek, aardige bediening en een plekje naast de passe, smullen dus op alle fronten. De Griekse Assyrtiko van Santorini (2011) wordt opengerukt “and let the games begin…”

Gefrituurde dumplings van eend, spicy varkensworstjes met rijstcake’jes, Chinese broccoli en sichuanpepers,  bun (warm gestoomd broodje) met geconfijte eend, zuurkool en gerookte mayonaise, de beroemde bun met spek, hoisin, komkommer en bosui. Het is helemaal top!

Max gaat voor de gebraden eend met “over rice”, met bosui, ssäm sauce (milde chilisaus), crispy sjalot en bieslook pannekoekjes, en we staan voor weinig geld na een uurtje weer buiten. Eten zoals eten moet smaken!!

We nemen nog een “compostcookie” bij de Milkbar van David om de hoek, en duiken de stad weer in. Morgen naar David Chang’s Ma Pèche…

Alle foto’s staan op facebook.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.