Aan de ingang van het Vondelpark heb je, hoe kan het anders, het Parkhotel, en in plaats van een suffe brasserie hebben ze daar op de begane grond een Momo… Hippe tent, tikkie harde muziek die per uur wat harder gaat, aardige bediening en oosters-fusion eten.

Voordat we het 75-jarig bestaan van de heren van Aan de Poel vieren (samen 75) “sharen” we hier wat gerechtjes, dat is hier namelijk het concept, “sharen” ofwel delen. Het mooie van deze techniek, de Red Sun doet het ook, is dat je eigenlijk altijd wat teveel verscheidenheid neemt, dat iemand het altijd wel op eet, de porties relatief klein zijn maar ze er wel een hoop geld voor vragen. Voordeel is dat je dus nooit helemaal kogelrond van tafel gaat, nadeel is dat ik het best wel geld vindt… maar wel lekker!

We starten met een heerlijke chardonnay, Vuurberg, van Sebastiaan Klaassen uit Zuid Afrika (Stellenbosch, 2010) en een crispy green salad. Nou, die is heel crispy, groene asperges, edamame en kleine tonnetjes spinazie met een op pindasaus gelijkende saus, net iets anders, lekker! Daarbij softshell krab met mango waar ik hier eigenlijk alleen de pootjes van lekker vind, en een verrukulluke tonijntartaar. Moois gesneden, perfect op smaak en een waanzinnige ponsu-yuzu dressing.

Door met sushi van hot tuna en van foie gras, tataki van tonijn in een jalapeñocrème (erg weinig) en waanzinnige spareribs. Waanzinnig van smaak moet ik zeggen, onze kinderen vinden ze te droog, en daar ben ik het mee eens, maar de smaak…

Pièce de resistence voor degene aan tafel die geen vis eet (Okky) is de steak met balsamic-teriyakisaus, ik vind er weinig aan, maar voor mij de beef skewers met chimi churri en ingelegde komkommer, superlekker. Aan de prijs dus, maar wel lekker, op naar Amstelveen…



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.