De maandag van de Wine Professional moet je zien als een langgerekte Nieuwjaarsreceptie. Iedereen kent iedereen, niet iedereen vind elkaar persé leuk, maar voor één dag doen ze wel leuk. Nederland presenteert elkaar de nieuwste wijn-vondsten, en na een paar uur is het een vrolijke boel. Ik wordt om half 5 door Giel meegetrokken voor een proeverij van de jubilerende Fa. de Bruijn (240 jaar bestaan ze, 7 generaties van vader op zoon…). Het gaat om Pulligny Montrachet en de wijn van Domaine Bohrmann is de eerste.  “Intensieve mooie galmende afdronk” is het commentaar, welnu dat kan beter! Hubert Lamy brengt de 2dePulligny en krijgt al beter commentaar. “Gastronomische wijn, zinderende zuren”, en ondertussen serveert Erik van Loo van Parkheuvel** er een rundertartaar met truffelmayonaise bij. Slim bedacht, rustig gerecht met een aantal duidelijke smaakmakers zodat je je middels doseren perfect een weg kunt banen naar de ultieme wijn-spijs verbintenis. 

Dupont Fahn Les Charmes “fraîcheur nerveus aanwezig” en van hetzelfde huis Les Folatières 1er Cru “breedgeschouderde elegantie, nervositeit èn mineraliteit” zijn de volgende 2, waarna Domaine Leflaive de hekken sluit met Clavoillon “nerveuzer” en Les Folatières “intens in de finale”, beiden 1er Cru. We eten hier een werkelijk prachtige raviolo bij, met duxelles van champignons en langoustine, waarbij ook weer geslaagd is gezocht naar de ultieme verbintenis. Lorenzo Ledel leest nog even door in zijn Suske en Wiske (S&W en de zinderende zuren), Michiel en ik gaan een deurtje verder naar AdBibendum.

Reacties

  1. Het was weer een moeilijke dag!

  2. Door Johnf973

    Great article post.Really thank you! Fantastic. cgcgadkkekdc

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.