altijd lachen met vriendin Judith Osborn. Vorig jaar op de Horecava en Wine Professional en een keertje op de set van Topchef, nu thuis aan de keukentafel. Wat te eten na een volle kerst en oudjaar, kalkoen, kreeft en oliebollen komen je je neus uit, we willen wat LIGHT.
Oud beproefd receptje, origineel van Montignac, kip met citroen en knoflook. Wat groentes van de barbecue, ja, dat kan ook in de winter, en toe een lekker maar calorie- en suiker-arme chocolademousse.
De crew en La Osborne zijn op tijd en we gaan meteen aan de slag. Kip bakken, citroen en knoflook, bouillon, het hele recept kun je in de rechter-kantlijn opzoeken. De gegrillde groente gaan al even voortvarend, lang lkeve de Green Egg, en ook voor de chocoldemousse draait Judith de handen niet om. We eten ze als afsluiting van de lunch, want alles moet natuurlijk wel worden opgegeten, en Judith neemt er één mee naar huis, voor “mijn Bert”
Mooie ochtend, volgende week donderdag (19-1) vanaf 17.40 24 uur elk uur op RTV Noord Holland.
Chocolademousse zonder suiker
6 personen
1 verwarm de chocolade in een klein steelpannetje dat je op een iets grotere steelpan met kokend water zet (au bain marie); laat het water de bodem van het pannetje niet raken.
2 roer rustig door de chocolade totdat alles is gesmolten. Haal het pannetje van de pan en de chocolade laat een kwartier afkoelen.
3 sla de eiwitten stijf met een snufje zout en meng het schuim met de iets afgekoelde chocolade en de limoenrasp. Laat minimaal 3 uur opstijven en bestrooi eventueel nog met wat pure cacaopoeder.
à la minute
4 dit is een harde, of noem het maar een bittere, serveer er eventueel wat licht gesuikerde geslagen room bij.