Gisteren bij de Zwethheul gegeten, althans hun eten op 30.000 foot, we zullen net het Russische luchtruim zijn ingegaan. Nu de KLM onze beide 3-sterren chefs al een keer heeft gehad (kijk terug op mijn blog naar Sergio Herman op 23-3-2009 en Jonnie Boer op 25-4-2011) beginnen ze nu aan de 2-sterren. 

Mario Ridder bijt het spits af en voor een paar mooie tickets heeft hij een menu weten te componeren wat gewoon harstikke lekker is. Hij wordt met naam en toenaam genoemd, krijgt nog een mooie inlay van zijn restaurant in het menu, en er zullen daardoor ongetwijfeld meer gasten naar Schipluiden komen, waar ik onlangs nog met Kraan een avond heb zitten genieten. Goed, we stijgen op, krijgen de kaart en starten met een stukje filet van gerookte forel, met een crème van gerookte forel, venkelsalade en een lavendeldressing. 

Allemaal lekker, en hoewel ik niet zo van de forel ben is deze prima. Hoofdgerecht is gestoofd kalf met truffelsaus, wortelpuree, champignons, asperges en linzen met mosterd. Lekkere smaken hoewel de truffelsaus sporen van truffelolie vertoond, maar de rest is goed en dat is niet makkelijk in de lucht. Het vlees is goed gaar, de wortels op smaak, paddestoelen mooi, maar het blijft een oven-hapje, kan niemand wat aan doen. 

We sluiten af met wat kaas (Reypenaer), een deegbakje met compote van mandarijn met wat room, en een glaasje met passievrucht, vanille en chocolade. Nog een glaasje rood, en dan 7 uur tukken…


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.