Gekkenhuis, een infectie aan de luchtwegen die me uitput, rochelende hoestbuien met daarbij stikmomenten door opgezette en samengeknepen slijmvliezen, maar het leven en dus het werk gaat gewoon door. Buiten de Topchef opnames, 5 dagen per week, heb ik verder natuurlijk veel te veel werk aangenomen op de 2 “vrije” dagen en op de avonden. Je moet het ijzer smeden…. 

Anyway, één van die klussen is het ambassadeursschap van Taste of Amsterdam, zo maar meteen de leukste klus. Meedenken over van alles en nog wat, vooral met het wel en wee van de restaurateurs en de chefs die komen demonstreren, maar ook over de diverse theaters, de layout van het terrein, en ga zo maar door. Het komt zeker niet door mij, maar Taste was dit jaar een enorm succes, 5000 bezoekers meer dan vorig jaar, en een werkelijk geweldige sfeer. Tussen de hoest- en stikaanvallen door ben ik er natuurlijk toch gewoon 3 avonden geweest, met als cream on the cake de vrijdagavond waar ik met Kraan heb laten zien hoe je van pijlstaartinktvis een heerlijke bolognese maakt. 

Na levensgevaarlijke capriolen in een golfkar door Buitenveldert arriveren we ruim op tijd bij het Kooktheater, waar onze buienkeuken al klaar staat. De Rational’s met boegbeeld Ton staan al op te warmen, we gaan vanavond koken op zo’n ultramodern CCV-station. Glaasje champagne, sjaal om en de mise en place schiet er doorheen. De echte demo gaat als een raket, ondanks de zeer aanwezige presentator, een lieve man hoor, die ons geen seconde de kans geeft ons verhaal te doen, en na afloop smullen de voorste 100 gasten van de pasta. 

Uitverkocht huis, alle zit en staplaatsen zijn bezet, de vrouw staat samen met wat RTL’ers helemaal achteraan, en iedereen heeft lol, including us. We blijven nog wat hangen, uiteindelijk blijven we tot het einde onder de bomen bij de Moët kar en de oesterman. Heerlijk! De volgende dag ben ik terug, voor de demo van vriend Ferry, maar ook voor de markt, de restaurants (heerlijk à la minute ijsje van Amsterdamse uien bij Bolenius), de winebars, de gezelligheid en de afterparty. Morgen weer vroeg dag, dus om middernacht richting huis.

(Taste was vorig weekend…, ik weet het, ik loop wat achter..)



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.