Voor alle liefhebbers van pasta, de seafood bolognese die ik met Robert vrijdagavond op Taste of Amsterdam heb gedemonstreerd. De foto is van een kandidaat die het in het vorige seizoen van Topchef het beste heeft gemaakt.
1. maak de inktvis schoon, verwijder de balein en snijd in stukken
2. draai door de gehaktmolen met de middelgrote plaat
3. draai ook schoongemaakte en geschilde bleekselderij, wortel en ui op dezelfde manier door de molen
4. maak een platte pan goed warm en voeg de helft van de olijfolie toe.
5. stoof hier 2 à 3 minuten de groente in.
6. voeg knoflook toe en daarna de inktvis, en meng goed met elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
7. laat ± 10 minuten garen
8. deglaceer met witte wijn
9. kook in tot de saus bijna droog is.
10. voeg tomaat concassée toe en laat 25 minuten zachtjes garen. Breng op smaak met peper.
11. voeg olijven toe.
12. bak kerstomaatjes aan in de rest van de olijfolie en breng op smaak.
13. voeg aan de bolognaise en laat nog ± 10 minuten garen
14. breng op smaak met zout en peper.