Een stukkie wat puur gaat over het in huis halen van de goede spulletjes…. In dit geval bij foodlover A.P. te B, die daar ook net over is gaan schrijven op het o zo leuke http://www.dutchfoodie.nl

Gisteren verrukkuluk gegeten, maar wat doet die slimmerik, in plaats van uren in de keuken te staan verdeelt hij tijd tussen kinderen, vrouw, boodschappen en een middagdutje. Met als resultaat dat er een uitgeruste man tussen tafel, keuken en tuin loopt die alles in de hand heeft. Heerlijke wagyusalade en ei-truffelsalade van Fred de Leeuw (Arno Veenhof is dat natuurlijk al jaren), 

onvolprezen garnalenkroketjes van Holtkamp met een beetje wasabimayonaise, terug naar Fred met een superieur stukje wagyu èn een prachtige Iberico varkensrib, beide met een perfecte cuisson (dat dan weer wel…), wat linzen en wat mediterrane groente uit de oven, stukje kaas van een boerderij uit Weesp (zie zijn blog), met inderdaad de lekkerste boter ever (ook op zijn blog), èn weer terug naar de eerder genoemde Holtkamp met zijn citroenmerenguetaartje. De Montagny werd door de chef afgekeurd, daarvoor in de plaats iets “simpelers”, maar wel lekkerders, en dat is nu precies waar het om gaat. Gewoon lekkere dingen in huis halen, niet teveel gedoe en je hebt een topavond…..

 

Oh ja, de foto’s van afgelopen Topchef-week, Noord Brabant, staan op Facebook.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150387103762578.417323.689972577&l=24809d21cb&type=1


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.