We gaan weer beginnen….. Eigenlijk moet ik zeggen dat we alweer begonnen zijn. 6 juli was de eerste opnamedag, en toen hadden we er al een paar spannende selectiedagen opzitten. Die dagen kun je terug zien op internet (www.topchef2011.nl), vanavond gaan we meteen voor het eggie..
Limburg bijt het spits af, en meteen een geweldige week. Hoog culinair niveau, maar ook intermenselijk. Babbels en lekker eten wisselen zich af, (misplaatste) arrogantie en (overdreven) bescheidenheid volgen elkaar op. Heerlijk!!
We zijn ondertussen op de laatste dag van week 4, de week van Noord Brabant, en het blijft ongelooflijk spannend. Terug naar week 1, waarbij Mischa, Thamara, Tamara, Petra, Bonny, Rudy, Quoc en Ralph tegenover elkaar staan. Een paar pro’s, een kookjuf, haar leerling, het wordt ontzettend spannend. Eerst 3 dagen in de studio, da’s dus niet anders, maar wel met een paar nieuwe opdrachten. We gaan natuurlijk werken met streekproducten, maar ook met streekgerechten, waar we een soort nieuwe touch aan geven. We gaan hele korte opdrachten doen, waarbij je in een split second moet beslissen hoe je het aanpakt, vrije opdrachten met groentes en vruchten, restverwerken en simultaankoken. De restaurantdag is nu een private-dining dag, waarbij de kandidaten in 2 teams moeten koken voor een groep op een werkelijk prachtig kasteel. De laatste dag, de weekfinale, is zoals vanouds in een topzaak, met ook weer een iets andere invulling dan in het vorige seizoen.
Genoeg te beleven dus, vanavond om 19.00 op RTL5, en om 22.25 meteen weer op RTL5, zo leuk vinden ze het bij de zender.
Ondertussen wordt er ook flink aan de weg getimmerd, want we willen alle records breken……, stay tuned!!
Leuk, weer een topchef van eigen bodem! Natuurljjk kijk ik weer!
Leuk, weer een topchef van eigen bodem! Natuurljjk kijk ik weer!