Eigenlijk heb ik de komende 3 maanden geen weekend. Da’s helemaal niet zielig, het is zoals het is. Ik vind weekend eigenlijk ook een beetje een achterhaald ding, net zoals dagelijks om 8.30 op kantoor, ik wordt steeds flexibeler. Komende 3 maanden dus geen vrije zaterdag maar een vrije dinsdag, en of de zondag of de maandag vrij. Prima, prima hoewel het in het gezinsleven wat extra druk oplevert. Anyway, afgelopen zaterdag dus lekker gewerkt, en na afloop met Max en vriend Robert wat gegeten bij andere vriend Ferry in zijn volledig nieuw opgetrokken Bosch aan de Nieuwe Meer (vlak achter de ING-schoen van Roberto) Lekkere gazpacho van rode kool met coquille en knoflookschuim als amuse,

stukje gemarineerde hamachi met zoetzuur van rettich, gamba’s met pompoen en sinaasappel, stukje wagyu met ijs van mais (tussengerechtje in plaats van risotto) en US beef als pièce met amandelboleten en kaviaar. De chateau Musar (Libanon, 2002) doet het er gewldig bij maar ik moet zeggen dat 2 stukken vlees achter elkaar zelfs mij zwaar valt. De risotto valt overigens af omdat ik sinds maandag weer op dieet ben (-2½ kilo), hoewel het proeven van 128 gerechtjes afgelopen week het gebruikelijke eerste-week-tempo wat heeft doen verlagen. Mooie avond, middernacht in de mand. De zondag is een ietwat afwijkende draaidag. Bij Topchef 2010 was het of een vrije dag of draaien in een restaurant met minimaal 2 sterren, deze zondag stond in het teken van een cook-off. Van de 128 kandidaten die deze week de revue hebben gepasseerd hebben we er aan 8 een cook-off card gegeven die op deze dag verzilverd kan worden….. zware dag voor hun, maar ook voor ons, wel eindelijk weer eens in ons eigen keukentje wat gedaan.

Je weet hoe het gaat, straks een compleet verslag, de dag na de uitzending.

Vanochtend, maandag, vroeg uit de veren en om 7.10 in de HV naar Innsbruck. Dagje menukaarten doornemen en proeven in hotel Wetterstein, morgenochtend weer naar huis….


Reacties

  1. Door Rogier

    Op Iens.nl ben je anders een stuk minder positief over je ervaring bij vriend Ferry. Wat mis ik?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.