De culinaire geneugtes in ons skidorpje komen niet veel verder dan een raclette-kapsalon (met friet), kaasfondue en tartiflette (gesmolten kaas met aardappels). Als je echt lekker wilt eten wordt het de carbonara van BJ, een sandwich uit onze buitenkeuken, of een homemade stoofschotel. Gisteren dus de ……
Boeuf Bourguignon voor 6 personen
1) bak in een ruime braadpan de spekdobbelsteentjes aan in de helft van de boter, haal ze uit het vet en zet apart.
2) bestuif het rundvlees met de bloem en zout en peper en bak aan in het spekvet.
3) voeg spek, rode wijn, bouillon, tomatenpuree, knoflook, tijm en laurier toe en laat 1½ uur pruttelen.
4) fruit na een uur de ui glazig in het restant van de boter en baj hierin zachtjes de champignons.
5) laat de champignons de laatste 20 minuten meegaren met de boeuf.
*het is het beste de tomatenpuree even te ontzuren door het in een koekenpannetje aan te bakken.