Maandag, laatste dag van de werkweek en Dierendag. We zijn vandaag bij Boreas in Heeze, domein van Nico en Sonja Boreas. De dag begint met een gastcollege patrijs, waarna de kandidaten aan het werk gaan. het mooie van deze dag is dat de chefs wat langer kunnen blijven liggen, wij verschijnen pas ten tonele als de kandidaten bezig zijn aan hun “vrije” opdracht. een gerecht met patrijs dus. Het gerecht van Laura is volledig rauw, de schat heeft geen ervaring met patrijs, maar ja, kip moet toch ook gaar? De patrijs van Gina is ook nog een beetje rauw, maar haar saus, puree en witlof zijn goed. De patrijs van Peggy is goed, de saus is alleen wat minder en de puree voelt aan als een scrub. Noury is de beste, maar ook niet helemaal top. Laura moet naar huis, de minste van alle minderen. De Topclass van Nico is tarbot gegaard in een aardewerken schaal, een prachtig gerecht. Nico is een lieve man en geeft links rechts een beetje hulp. Noury begint als eerste en maakt een bizar goed gerecht, werkelijk een exacte kopie, Boreas is er stil van en denkt aan een lange vakantie. Gina is als 2de, kookt alles te flauw en maakt op het bord een rommelige opmaak. Peggy start als laatste. Het gerecht is overwegend goed, de presentatie mist alleen finesse en ze vergeet de limoen in de vinaigrette. Gina gaat naar huis, goddank zegt ze zelf, en Peggy en Noury gaan door. De halve finalisten zijn gesloopt en willen na hun glas Bulles eerst slapen. “Ik zal ze een poeppie laten ruiken” zegt Noury, “ik vreet je op” roept Peggy hem na……