Dag 1. Ik sta alweer te trappelen, de tweede week gaat van start, wat gaat het ons brengen, wat is het niveau waar we rekening mee moeten houden. De eerste dag begint op tijd, en de eerste opdracht is weer meteen een vrije. Iedereen krijgt een entrecote èn keuze uit onze groentewinkel. De kandidaten maken vrijwel allemaal hetzelfde, veel pesto met grote stukken knoflook, cuissons zijn allemaal erg matig, we komen niet verder dan een 4 en een 5. Teleurstellende start. Ik geef de Topclass van de dag, een Tom Kha Kay, de Thaise kippensoep, kan het simpeler. De class gaat als een raket, ik heb ‘m ook al zo vaak gemaakt, en de samenwerking met Robert gaat per dag beter. Het namaken, je zou zeggen dat een kind de was kan doen, gaat een stuk minder. De meeste kandidaten gooien alle ingrediënten klakkeloos bij elkaar, bijna niemand proeft. Kay, onze 26-jarige student, denkt dat het een race tegen de klok is en is veel te vroeg klaar. Hij ontdekt zijn fout en begint met nieuwe taugeh, maar de schade aan de rest van de groente is al geschied, te gaar. Alexandra heeft echt zonder na te denken alles in een pan geflikkerd, verdient eigenlijk een 1 maar krijgt een 4, Bianca molt bijna de staafmixer, Stephan vergeet de taugeh, en Dimitri wint by far, met Irma als een prima 2de. We komen er in! (onderstaand de winnaars van vorige week)
Julius, Ik hoop dat je het met me eens bent dat de Tom Kha Kay een zeer scheve schaats was. Het lijkt niet op het origineel van deze classic!!
Zeg het liever zo tegen jou dan mensen die alleen maar kunnen zeiken op Twitter.
btw: er waren wel degenlijk zeer doede Top classes!!
spelling, spelling…:-)