Het Bosch is getransformeerd tot weg-restaurant, wat niets meer wil zeggen dan dat het totaal is afgebroken en er op dezelfde plek een beeldschone nieuwe zaak verrijst. Tot die tijd is het meer dan goed toeven op The Waterfront, het impromptu-restaurant van patron Ferry van Houten (inderdaad, m’n vriend Ferry, zodat je hierna alle lofuitingen met een korrel zout kan nemen). Nee, zonder dollen, hartstikke leuke tent, letterlijk en figuurlijk, op de kop van de mooiste (daar ga ik al) steiger van de Nieuwe Meer. Volledig gemaakt van oude onderdelen van het afgebroken restaurant is het de heren (Ferry en zijn kompaan Robert) gelukt de oude sfeer terug te krijgen. In de keuken een nieuwe man, nu Michiel een eigen winkel in Breukelen heeft, Jeffrey, die meteen van zich doet spreken met een moderne variant op de salade Niçoise.
Alle elementen zitten er in, maar mooie stukken sappige tonijn voeren de boventoon. Tussendoor een mooi stukje vis, waarbij vooral de cuisson opvalt, ga er maar es aan staan op een tochtige steiger met alleen een barbecue (okay, en een hagelnieuwe Rational). We ruilen de Belondrade ondertussen in voor een glas Toques & Clochers cuvée G6, what else! Terwijl de straalkachels ondertussen overuren maken en Robert de Chianti Classico inschenkt, komt Jeffrey met een stukje sucade met puree wat zo goed is dat Okky en ik er gewoon nog één nemen. Toetje is homemade cheesecake met zelfgedraaid vijgenijs ( de vrouw werd 47!), en we nokken af. Proefwerkweek van de kids, early to bed and early to rise makes a man healthy, wealthy & wise…….