Altijd heerlijk “thuiskomen” in het Sukothai, en Eric en ik weten niet hoe snel we naar Celadon moeten gaan, het restaurant in de tuin. Mijn vriend laat op zich wachten, verkeerde kamer, koffers kwijt, maar het wachten wordt beloond met de lekkerste miang kam (toasted dried shrimps, kokos, cashew, stukjes limoen en gember in chaplu leaves, met een dipping van palmsuiker, tamarinde en kokosrasp),
thodmann pla (de overbekende maar altijd lekkere viskoekjes), gai hor bai toey (gemarineerde kip in pandanusbladeren) en kra tong tong (kleine deegbakjes die je zelf moet vullen met een soort droge kipsalade. We drinken een glaasje Arrogant Frog, what’s in a name, ribet blanc, van chardonnay en viognier (F, 2008) en nemen de wereld door. Hoofdgerechtjes, ja je moet door…, is gebakken kip met fijngehakte en uitgebakken knoflook, een soort Thaïse babi pangang en de uit Maleisië overgewaaide massaman neua (rundvleescurry met aardappel cashewnoten. Te lekker allemaal….