Vind je hazenpeper te heftig, maak dan lekker deze hertenstoof. Het idee is vergelijkbaar maar hertenvlees heeft wat minder een ‘wild-smaak’. De lima-bonen en de room maken het net weer een stuk anders. Recept uit de Kerstbijbel (nu in de boekhandel voor € 34,99, of gesigneerd in m’n shop maar die wordt dan wel volgend jaar verstuurd!)

Recept Afdrukken
Hertenstoof
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 1 uur
Kook Tijd 2 uur
Porties
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 1 uur
Kook Tijd 2 uur
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Bak hertenvlees rondom aan in 2 eetlepels olie (in 2 batches), bestrooi met bloem, roer goed door, giet cognac over het vlees, flambeer, wacht tot het vuur uit is en schep de stukken vlees in een mengkom.
  2. Fruit in dezelfde pan (die je ondertussen niet hebt schoongemaakt) in het restant van de olie de ui glazig.
  3. Roer tomatenpuree door de ui, bak rondom even door en blus af met rode wijn.
  4. Breng de wijn aan de kook zodat alcohol verdampt en voeg vlees, bleekselderij, bospeen, bouillon, bouquet garni en jeneverbessen toe.
  5. Breng weer tegen de kook aan en laat 2 uur zacht stoven.
  6. Voeg limabonen en room toe en laat nog een half uur doorwarmen en indampen.
  7. Bestrooi voor het serveren met kervel.
Notities

Serveer de hertenstoof direct of laat haar afkoelen. Verwarm later zachtjes op het vuur of 25 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.