Groot voordel van over eten en drinken schrijven is dat je op een gegeven moment the right people in the right places kent. Of het nu Alain was, Mikel Pouw of Bert van der Leede, ik zat maandagavond in een select gezelschap in Envy (Prinsengracht te Amsterdam) aan een proeverij van het mooiste Wagyu wat Nice to Meat kan leveren. Grissini  met Wagyu-pastrami, kaassoesjes en macaron van rode biet met haringkuit bij het bubbeltje, 

waarna dungesneden rookvlees van Wagyu (platte bil uit de USA) met seizoenskruiden en zoet-zure groente (heerlijke paddestoeltjes). Hierbij een glaasje sherry Inocente extra dry Valdespino (E natuurlijk), maar dat was dan ook meteen het laatste van het wijnarrangement, want ingeklemd tussen Hans van Wolde en Moshik Roth ontkom je niet aan Ornelaia’s en Barolo’s (toen de Ornelaia op was…). Rolletje Wagyu (bloemstuk uit de USA) gevuld met tartaar van langoustines met een “thee” van sereh, waarin vooral de gel van sereh prettig opviel, was het 2de gerecht, waarna een tartaar van Wagyu sukade (premium Nieuw Zeeland) met Parmezaan en spaghetti van tomaat en groene olijf. Ondertussen zit iedereen te genieten, veranderen de tafelindelingen per 5 minuten, kortom een lichte chaos, maar dat zijn we gewend. De bediening blijft lachen, Saskia blijft schenken en Cleo blijft kijken of het niet iemand aan iets ontbreekt. Morgen meer…..



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.