Prep Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 4 el Dijon mosterd
- 400 ml tomaat pellati
- 250 ml witte wijn
- 1 kg kippendij ontbeend
- 3 el zonnebloemolie olie
- 3 el boter
- 2 tenen knoflook gekneusd
- 150 ml wittewijnazijn
- 150 ml rodewijnazijn
- 100 ml room
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng mosterd, tomaat en witte wijn met een garde.
- Bak kippendijen in olie en boter met de gekneusde knoflook goudbruin aan in een braadpan en zet apart.
- Verwijder bijna al het vet uit de pan en deglaceer met 2 eetlepels rode- en 2 eetlepels wittewijn-azijn en leg de kip terug.
- Sluit de pan af met een deksel wat voor 4/5 dicht staat en laat op een laag vuur 2 minuten garen.
- Draai de stukken kip om en deglaceer nog een keer met met 2 eetlepels rode- en 2 eetlepels wittewijn-azijn. Laat weer een paar minuten indampen.
- Voeg het restant van de azijn toe en laat indampen tot de azijn stroperig wordt.
- Voeg mosterd/tomaat/witte wijn toe en breng weer aan de kook.
- Laat de fricassée op zacht vuur nog 10 minuten zacht garen.
- Passeer de saus door een zeef, voeg room toe, breng weer aan de kook, breng op smaak* met zout en peper en giet over de kip
Notities
Controleer de smaak niet alleen op zout en peper maar ook op lekker. Als de saus lekker maar te dun is kun je haar binden met wat Allesbinder. Wel nog even 2 minuten koken