Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 35 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 400 g krieltjes in de schil
- olijfoliespray
- 1,5 el donkere sojasaus
- 1,5 el water
- ½ el suiker
- 1 tl vissaus
- ½ el zonnebloemolie
- ½ el sesamolie
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 400 g grote garnalen 18-24 schoon
- ½ courgette in halve plakjes van 1 cm
- 3 bospeentjes in halve plakjes van 5 mm
- 1 el honing
- 1 el citroensap
- 2 el gochujang*
- 2 bosuitjes alleen groen, gesneden
- 2 el sesamzaad geroosterd
- kimchi
- zout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Snijd de krieltjes doormidden, was ze en dep droog.
- Rooster de krieltjes met wat olijfoliespray en zout 25 minuten op 160ºC in de airfryer (2 x omschudden).
- Meng sojasaus met water, suiker, vissaus, zonnebloemolie, sesamolie en knoflook, breng aan de kook en laat afkoelen.
- Meng courgette met peen, honing, citroensap, gochujang, bosui en zout en bak 10 minuten op 180ºC in de airfryer.
- Roer de garnalen door de groente en bak nog 10 op 180ºC.
- Bak de aardappeltjes ook nog 10 minuten op 180ºC.
- Meng de aardappeltjes met de dressing en serveer met garnalen en groenten. Garneer met sesamzaad, en serveer met wat kimchi on the side.