Amuse uit de Kerstbijbel, vegetarisch en niet moeilijk (maar wel erg lekker). Kerstbijbel is vanaf nu volle bak te koop, ook via deze website (klik op webshop, en ik signeer ‘m!).
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 witte ui
- 1 el boter
- 1 tl zout
- 300 g cream cheese Philadelphia
- 4 witte boterhammen in dikke snedes van 3 cm
- 3 eieren
- 250 ml melk
- 40 g boter
- 40 g Parmezaan-flakes*
- pimenton
- witte peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Fruit ui glazig in boter en zout, laat afkoelen tot lauw en maal samen met cream cheese in de keukenmachine tot een fijne crème.
- Breng op smaak met witte peper.
- Snijd de korsten van de boterhammen en snijd elke snede in 3 'soldaatjes'.
- Klop eieren goed met melk.
- Haal de boterhammen door het ei-melk mengsel en bak om en om krokant in wat boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
- Spuit met een spuitzak een dikke streep over ieder soldaatje, bestrooi met pimentón en steek hier de Parmezaan-flakes in.
Notities
* je kunt de Parmezaan-flakes inwisselen voor zwarte truffel, eventueel wat truffelpasta door de cream cheese maar zorg wel dat het echte is, van een goed merk (Urbani is een goed merk), en niet van die goedkope Super-bagger.
Julius, Je Nieuwe Boek is geweldig. Staan enorm veel orginele en leuke recepten in
Bedankt Cees Both
superlief, dank