Klop bloem met een snufje zout, eidooiers, suiker en melk tot een glad beslag. Sla de eiwitten stijf met een snufje zout en vouw luchtig door het beslag. Verhit wat boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin een vingerdikke pannekoek van het beslag. Strooi wat (eventueel in rum geweekte) rozijnen over de pannekoek en draai na een paar minuten om (eventueel met behulp van een deksel waar je de pannekoek op laat glijden). Als de pannekoek bijna klaar is scheur je haar met behulp van 2 vorken uit elkaar en laat je de losse stukjes nog even doorbakken. Bestrooi met poedersuiker en eet je gek!! In Tirol wordt Kaiserschmarren traditioneel gegeten met pruimencompote


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.