Het woord café dekt de lading niet echt bij Café Visscher, het restaurant van Arie Visscher, voormalig keukenchef van Joelia in Rotterdam ⭐️. Ik zou het misschien eerder een brasserie willen noemen, of misschien nog wel een stapje verder (maar blijf weg van de naam Gastrobar).

Lang verhaal kort, ik was hier eerder and I love the place. We zitten vandaag buiten, een unicum op 16 oktober, zeker na 3 weken nattigheid in Canada, en het Leidsche leven trekt aan ons voorbij, een feest!

Een feest is het ook bij de snacks (eigenlijk bij het hele menu), met een gevuld eitje met mini croutonnetjes en Perle Imperial kaviaar, en Zeeuwse oesters met komkommer en een Hollandaisesaus op basis van dashi, verrukkulluk!!

De zaak staat bekend om zijn steak tartaar die constant in ontwikkeling is en de vorige versie, met gerookte paling, is verruild voor een nieuwe, met XO-crème en een ‘dakje’ van geplette langoustine. Top.

Ik ben de laatste jaren niet meer zo van de hoofdgerechten, ik neem vaak liever een extra voorgerecht, maar ik maak een uitzondering voor de gebakken maiskip-filet met ganzenlever, witlof, kleine uitjes en rode wijnjus. Sceptisch vraag ik:”‘waarom filet”, uit angst dat het een droge boel wordt, maar vriend (en tafelgenoot) Theor zegt:“doe maar Juul, is niet droog”. Ze is super, en juicy!

Heerlijke middag in het Leidsche, zonnetje erop, leuke mensen op de straat, eerste echt lekkere dag na de vakantie.

Café Visscher|Stationsweg 7|Leiden


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.