We zijn na een jaar terug bij Stage. Het was kiezen tussen Marilena, the Ugly Duckling en Stage, onze 3 higlights in Victoria van ’23, en het is Stage geworden. We hadden hier vorig jaar een topavond. Lekker buiten op straat, onze Max was erbij, en we hadden wellicht wat langer goed eten moeten ontberen. (spoiler alert) Een topavond wordt het vanavond niet, wel gewoon goed.
De vraag van de lieve mevrouw ‘moeten jullie hierna naar het theater” beantwoorden we negatief maar we melden wel dat we het lekker vinden om een beetje à tempo te eten. Nou, ze begrijpt precies wat we bedoelen, ze is zelf net zo, en gooit vervolgens onze tafel in de vertrager hahaha.
We starten met 2 stukken waanzinnig brood met ‘cultured butter’ (wat dat cultured precies inhoudt weet ik niet, het smaakt zoals alle boter hier vooral naar kaas. Vorig jaar hadden we in Marilena een beurre blanc bij gegrilde kreeft en kwamen we er niet achter waarom die naar kaas smaakte…, de boter). De beef tartare met ‘traditional accoutrements’ (betekent ‘additional items for flavoring’) is lekker, zeker met de dooier die zich er als fluweel omheen laat glijden, de burrata met sweet peppers XO heeft helaas niet al teveel smaak.
De albacore tonijn met summer squash (soort kleine gele mini-pompoen) en lemon kosho (kosho is een condiment van pepers, yuzu en zout uit de Japanse keuken) is daarentegen weer super.
Als pièce zagen we de moules frites met chili-oil langskomen en die zagen er goed uit. maar helaas hebben ze weinig smaak. Er zit een soort crème-saus bij waar nog wat stukjes chilicrisp in drijven maar dat mag geen naam hebben, daarbij is een kwart van de mosselen nog dicht (“Oh, I’ll tell the kitchen”). De frieten daarentegen zijn fenomenaal, ik maak geen grap als ik zeg in de top 5 best-ever.
Bbq’d shishitos met tajin zijn pimentos de padron van de Japanse bbq (net te kort erop gelegen) met een lekker Mexicaans limoenzout (tajin) erover,
de last minute bijbestelde cheddar smokie met happyketchup (gerookt lokaal worstje met gesmolten kaas ernaast in plaats van erin) maakt samen met de frieten en het brood de avond. Het happy-onderdeel in de ketchup ontgaat me, maar ben word ik er zeker van.
We sluiten af met riz au lait met pear butter, een zachte licht-lauwe rijstepap met een bodem van zachte perenprut (had iets meer smaak kunnen hebben, en wellicht ook een krokantje qua bite maar nu ga ik zeiken). Lekker!
Uiteindelijk komt alles goed en lopen we met een stuk van het waanzinnige brood de deur uit, voor het ontbijt van morgen. We laten het bord ‘Bear in area’ langs de kant van de weg op weg naar huis staan (een onwijs hebbeding) en tikken rond 21:00 de steen van de hacienda in Sooke aan.
Stage|1307 Gladstone Ave|Victoria| 🇨🇦