Smelt de boter in een soeppan, voeg olie en suiker toe en fruit hier zachtjes de uien in. Zorg dat ze niet bruin maar goud worden door het vuur laag te houden. Blus af met bouillon en witte wijn, voeg laurier toe en laat 30 minuten zachtjes trekken. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Meng boter met knoflook en besmeer hier de stukken stokbrood mee, die je daarna bestrooid met de geraspte kaas.
A la minute
Warm de soep op een zacht vuur op in de pan. Voeg, indien je daar voor kiest, cognac of madeira toe en laat nog een paar minuten doorwarmen. Vul 6 vuurvaste soepkoppen met de soep en leg daar een stuk stokbrood met kaas op. Zet 5 minuten onder de voorverwarmde grill van de oven en serveer direct.
TIP
Ik ken niet iedere oven, dus hou dat grillen een beetje in de gaten!
Als je bang bent dat je koppen of borden knappen, of is je oven te klein, grill dan alleen de stukken brood, die je daarna op de soep legt.
vegetarisch
Niet heel moeilijk, vervang runderbouillon door groentebouillon!