Ik ga eten met mijn vriend Ron, die wil graag naar de Brasserie, daar ben ik net geweest maar waar ik al lang niet ben geweest is bij The Lobby. Een ideale plek als je in Ouderkerk, of zoals ik in Bussum woont, weg van de Amsterdamse verkeersinfact, het ligt eigenlijk pal tussen de A10 en het Amstel station. Ideaal dus, maar niet alleen qua locatie.
The Lobby is het restaurant van hotel V (pas op, er zijn er 2, de andere zit in de Nes in de binnenstad), een superleuk hotel in een lelijk oud kantoorpand. Knap gedaan, huiselijk, kosmopolitisch (kunnen die 2 eigenlijk wel in 1 zin ?) en er is zodoende altijd wat te doen. Er heerst een soort buzz. Leuk!
De ontvangst door chef Jeroen en kompaan Rens, ik ken ze nog uit Visaandeschelde, is hartelijk en we worden door oude bekende Mark, voorheen maître in Bordewijk, aan tafel gezet. Er is een menu (2- of 3-gangen, vegetarisch of niet), maar we gaan à la carte en delen een tussengerechtje.
De salada van opperdoezer (dat zijn hele lekkere aardappeltjes uit West-Friesland) met kalfstong en roodlof is lekker fris, mede door de saffraanyoghurt. Goed begin!
We delen een stuk kalfszwezerik waarbij chimuchurri en paprika, wat een ongebruikelijke combi lijkt maar het prima doet. De cuisson van de zwezerik, niet de allermakkelijkste, is perfect.
De côte de boeuf is een hele beste (800 g +) en ruim genoeg voor 2 carnivoren, niet in het minst door het royale stuk gegrilde merg wat bovenop het vlees ligt.
De kropsla die erbij komt verdient aandacht, en dan vooral de mosterdvinaigrette.
Uit is uit dus we delen 2 desserts en dat is vooral omdat we niet kunnen kiezen, een rijke witte chocoladecurd met frambozen, olijfolie en een crumble, en de specialité van Jeroen, crème brulée met kardamom, beiden dik in orde.
Wat ik al zei, er zijn meerdere redenen om bij The Lobby te eten, waarbij ik het makkelijke aanrijden en parkeren op de aatste plaats zet. Het is er lekker, gezellig en betaalbaar.
The Lobby | Fizeaustraat 2 | Amsterdam | bel 020 7585 275
Mjammie Juul!