Lekker dessert zo vlak voor het weekend. Het is bijna geen werk, als je een beetje gas op de lollie geeft denk ik zomaar een kwartier… Maak ‘m direct, of morgen, en je kunt haar zondag nog prima afbranden. Een kleine waarschuwing, je maakt 6 halve citroenen en gebruikt 260 gram vulling, dat is 43,3 gram, soort klein maar fijn dus. Bottom line…, maak er 2 per persoon of zie het als een dessert-amuse (een lekker stuk ‘natte’ citroencake ernaast is natuurlijk ook superlekker…
Nog even een tip, de brulée-branders uit de kookwinkel vind ik vaak wat magertjes, een industriële brander uit de bouw, vaak soldeerbrander genoemd, doet het beter, ik vond een redelijke bij Bol.
Recept Afdrukken
Lemon brulée
Instructies
Snijd de citroenen in de lengte doormidden, pers het sap eruit en schraaop met een pommes Parsienne boor alle velletjes uit de halve vruchten (snijd eventueel een plakje van de onderkant zodat ze goed recht blijven staan).
Breng room met suiker en 1 eetlepel citroenrasp tegen de kook aan, laat 3 minuten garen en haal van het vuur.
Meng de warme room met 2 eetlepels citroensap en vanille en passeer door een zeef.
Vul de halve citroenen met het citroenmengsel en zet minimaal 2 uur in de koeling.
Besprenkel het oppervlak van de citroen met wat extra suiker en brandt met een crème brulée-brander of -ijzer tot de suiker karameliseerd.
En waar staat in het recept hoeveel citroenrasp??
1 lepel rasp, staat bij punt 2.
Hoi Julius, kun je dit ook invriezen en als ijs eten?