Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 vel kombu
- 25 g bonito flakes
- 1 lt mineraalwater
- 50 ml Kikkoman sojasaus light
- 1 tl suiker
- 2 el Kikkoman sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 2 tl yuzusap
- 1 tl mirin
- 1 komkommer
- 200 ml augurkennat
- 5 nieuwe haringen in stukjes
- 3 el bieslook gesneden
- verse wasabi
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm kombu in een pan met water, laat 30 minuten wellen, breng op matig hoog vuur tegen de kook aan en verwijder eventueel schuim.
- Haal van het vuur af, verwijder de kombu, voeg bonitoflakes toe en laat een minuut verzadigen.
- Passeer de dashi door een zeef en koel terug op ijs
- Breng de koude dashi op smaak met soja en suiker.
- Meng sojasaus met rijstazijn en yuzusap, breng op smaak met mirin en je hebt ponzu.
- Snijd de komkommer in lange plakken, dan in repen en dan in blokjes (probeer komkommerzaad te elimineren)
- Marineer de blokjes komkommer 30 minuten in het augurkennat (1 x vacumeren verbetert de smaak).
- Afmaken
- Vul een kommetje met 4 eetlepels dashi, leg daar een in stukjes gesneden halve haring in en besprenkel met ponzu.
- Bestrooi met wat blokjes uitgelekte komkommerm bieslook en schaaf wat verse wasabi over 1 stukje haring.