Het is vandaag International Hamburger Day
Met Stefan deel ik de liefde voor Spanje, dus een pata negra burger is voor mij geen verrassing. Zachte avocado, spicy tomaat, krokante ui en rauwe sjalot, de chef pakt in een paar ingrediënten alle belangrijke smaken en texturen, net zoals hij dat dagelijks doet in zijn met 2 Michelinsterren gewaardeerde Aan de Poel in Amstelveen.
Met de sommelier (en mede-firmant) aldaar, mijn kameraad Robbert, deel ik de liefde voor mooie wijn, en Charles Aznavour. Echt waar! Recept uit mijn Ultieme hamburger Boek!
Porties |
burger
|
Ingrediënten
- 1 plakje pata negra ham kort uitgebakken
- 1/4 gesmoorde sjalot
- 4 krokante uienringen
- 10 g avocado-crème
- 1 pata negra burger kort op de BBQ, doorgegaard in de oven
- 1 el gesnipperde sjalot rauw
- 10 ml spicy tomatenketchup
- 10 g avocado crème
- 1 plakje pata negra ham kort uitgebakken
- 1 maisbol bottom, binnenkant kort op de bbq
Ingrediënten
|
|
En waar koop jij je Pata Negra burger en ham, Julius – bij Janmaat…?