We beginnen de week vegetarisch met een koekoe (of kuku), een soort omelet-achtige frittata uit Iran, die hier een Koreaanse touch krijgt door de kimchi (gefermenteerde kool).
*Kimchi is makkelijk zelf te maken maar kost wel wat tijd, Tegenwoordig kun je prima kant en klare kopen, de beste vind je vaak in toko’s. Receptje uit de Eenpansbijbel.
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 3 bosuitjes gesneden
- 3 el olijfolie
- 50 g spinazie gewassen
- 6 eieren
- 200 g kimchi fijngesneden
- 50 g pecannoten grof gehakt
- 1 el zwart sesamzaad
- zout en peper
- 50 g pecannoten grof gehakt
- 1 el zwart sesamzaad
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Fruit 2 bosuitjes aan in 2 eetlepels olijfolie, voeg spinazie toe, roer een minuut door, giet af in een vergiet of zeef en laat uitlekken.
- Klop de eieren los met zout en peper, meng met kimchi en voeg het bosui-spinazie mengsel toe.
- Verwarm de rest van de olijfolie in een grote koekenpan, vul met het kimchi-beslag en bak met een deksel op de pan op laag vuur tot de bovenkant licht stolt.
- Draai de omelet met behulp van een deksel of groot bord om en gaar nog een paar minuten door
- Bestrooi met het restant van de bosui, pecannoten en zwart sesamzaad.
Notities
*Kimchi is makkelijk zelf te maken maar kost wel wat tijd, Tegenwoordig kun je prima kant en klare kopen, de beste vind je vaak in toko’s.
Hoi Julius, lijkt me lekker, omelet is natuurlijk een prima gerecht om van alles en nog wat in te verwerken.
ps: je hebt de kimchi 2x in het recept vermeld.