Prep Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 boerenkip
- Rosas kruiden zout-peper-suiker-tijm
- Rosas kruiden zout-peper-suiker-tijm
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Knip de ruggengraat aan beide zijdes uit de kip (dit heet vlinderen) en duw of sla het karkas plat met het vel naar boven.
- Rub de kip aan beide kanten in met Rosas kruiden en laat een half uur liggen
- Rooster de kip op een bakplaat 40 minuten in een op 200ºC voorverwarmde oven.
- Snijd de bouten van het karkas en leg terug in de oven.
- Snijd de filets van het karkas en houd warm onder aluminiumfolie.
- Haal na 10 minuten de bouten uit de oven halen serveer met de filets
Notities
Vergeet de sot l'y laisse niet (het is een dwaas die het laat zitten), die kleine 'biefstukjes' aan beide zijdes van de ruggengraat.