Prep Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 lt groentebouillon vers (of niet...)
- 4 cm gember in plakjes
- 3 cm galangal in 2 stukken
- 2 citroenblaadjes diepvries
- 1 stengel citroengras geplet
- 1 steranijs
- 2 witte uien in 4-en
- 200 g wortel gesneden
- 300 g knolselderij gesneden
- 300 g meiknol gesneden
- 200 g champignons de Paris
- 200 g zoete aardappel gesneden
- 200 g pastinaak gesneden
- gremolata**
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng groentebouillon tegen de kook aan en voeg gember, galangal, citroenblad en citroengras toe. Laat 15 minuten trekken en passeer door een zeef.
- Voeg steranijs en ui toe, en na 15 minuten wortel, knolselderij en meiknol.
- Voeg na 20 minuten champignons de Paris, zoete aardappel en pastinaak toe en controleer na 20 minuten de garing.
- Vul de borden met de groentes en serveer in de bouillon, met gremolata ernaast.
Notities
* Wortel, knolselderij en meiknol hebben zo'n beetje dezelfde gaartijd, dus snijd ze ook een beetje in gelijke delen.