Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 60 minuten |
Porties |
koekjes
|
Ingrediënten
- 200 g pure chocolade (55-70%)
- 200 g boter
- 400 g suiker
- 5 eieren
- 110 g bloem gezeefd
- 400 g roomkaas Philadelphia
- 1 tl vanille extract
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Smelt de chocolade au bain marie (kleine pan in grotere pan met warm water, zo kan de chocolade wel warm worden maar niet aanbranden).
- Klop de zachte boter met 250 gram suiker en voeg één voor één al kloppend 3 eieren toe.
- Klop vervolgens de gezeefde bloem door het beslag en daarna de warme chocolade.
- Klop de roomkaas luchtig met het restant van de suiker en de vanille en voeg één voor één 2 eieren toe.
- Vul een met boter ingesmeerd 4-kant bakblik met het chocolademengsel en daarna met het roomkaasmengsel en bak het geheel 60 minuten in een voorverwarmde oven op 170ºC.
- Laat afkoelen en stort op een taartrekje.