Vorige week heb ik een dadeltaart gemaakt, ben dol op dadels. Het was best een hoop werk en eigenlijk niet echt lekker. Proefnotitie; ‘lafjes van smaak, licht muf en lodzwaar’. Helaas… Dus ik ben in de herkansing gegaan na een tip van de dochter: ”probeer die van Bagels & Beans eens”.

Nou, dat heb ik gedaan, ik heb alleen de walnoten vervangen door pecannoten, ben niet dol op walnoten, en ben super-tevreden. De vrouw krijgt er kriebel van in d’er keel, de dochter is blij, en ik ook!

Recept Afdrukken
Dadeltaart (uncooked)
Maaltijd dessert
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt boter en voeg suiker toe. Roer goed door zodat de suiker een beetje oplost.
  2. Laat iets afkoelen, roer het ei door de massa en daarna de siroop en breng tegen de kook aan.
  3. Voeg dadels, koekjes en pecannoten toe en schep alles door elkaar. Kook nog een halve minuut door.
  4. Bekleed een ingevette taartvorm ø 20 cm met bakpapier en vul met het dadelmengsel. Druk goed aan met de bolle kant van een natte lepel of een palletmes en zet de taart minimaal 2 uur in de koeling.
  5. Garneer de taart met de kokosrasp.

Reacties

  1. Door Bianca

    Heerlijk! En met pecans inderdaad beter dan met walnoten.

  2. superfijn om te horen,

    dank

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.