Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 6 tomaten ontveld
- 2 sjalot fijngesnipperd
- 1 1/2 teen knoflook geraspt
- 200 ml kippenbouillon
- 3 takjes basilicum blaadjes gesneden
- 25 ml olijfolie
- 1/2 citroen alleen sap
- 20 ml balsamicoazijn*
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Snijd de tomaten in 4-en en verwijder de zaden. Snijd de tomaatpartjes in fijne brunoise (blokjes) en bewaar het tomatenvocht.
- Fruit de sjalot glazig in olijfolie, voeg knoflook, tomatenvocht en kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat tot de helft reduceren.
- Voeg blokjes tomaat toe en breng op smaak met basilicum, citroensap, balsamicoazijn, zout en peper (niet meer verwarmen)