Zoals iedereen weet hebben de tomaten in de winter niet al teveel smaak. Ze komen allemaal uit de kas of je moet exoten met airmiles kopen, wat ik niet doe. Om er nu toch nog wat van te maken maak ik er saus van. Koop nu niet de aller-slechtste tomaten en bezuinig zeker niet op de balsamico-azijn, dat maakt of breekt je saus. Effe de zomer in huis dus, ben wel een beetje klaar met dat natte koude weer… Receptje uit mijn Sausbijbel.

Recept Afdrukken
sauce Antiboise
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de tomaten in 4-en en verwijder de zaden. Snijd de tomaatpartjes in fijne brunoise (blokjes) en bewaar het tomatenvocht.
  2. Fruit de sjalot glazig in olijfolie, voeg knoflook, tomatenvocht en kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat tot de helft reduceren.
  3. Voeg blokjes tomaat toe en breng op smaak met basilicum, citroensap, balsamicoazijn, zout en peper (niet meer verwarmen)

Reacties

  1. Door Jochem

    Hi Julius,

    Mbt de tomaten, buiten het seizoen, is het geen optie om bijv. een blik goede gepelde tomaten te gebruiken? Bijv. Mutti San Marzano’s?

    Gr.

    Jochem

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.