Lekker gekookt gisteren, grote partij in de Kauwgomballenfabriek, charity tbv Angels voor Angelman. Het Angelman syndroom is een aangeboren stoornis waar je op bijvoorbeeld Wikipedia alles over kunt lezen en gisteren was er een grote benefiet tbv onderzoek. Vrienden Giel (Visaandeschelde) en Steef (Aan de Poel) waren er ook bij en samen met Allard (nieuwe chef Vis) en Alain hadden we een prachtig menu gemaakt. Als amuse een crostini van met zeewier gebakken brood, met filet American van gerookte zalm, little gem en een geweldig Japans poedertje, meteen een knaller.
Eerste voorgerecht kwam uit mijn keuken, althans met een joint venture met Menno van Ron Blaauw restaurant, een virtuele loempia van pandanrijst met gemarineerd rundvlees, zoetzure groente, kruiden, schuim van yoghurt met piment, knoflooksneeuw en siroop van soja. Hip Vietnamess zullen we maar zeggen. Daarna kwam Giel met een rolletje van scholfilet met cantherellen en Hollandaisesaus, wat best nog een hoop werk was, 250 bordjes in 14 minuten…. Pièce kwam van Aan de Poel, “lekker wild”, hazenrug dus, met gelei van kweepeer en chocoladetruffel gevuld met foie gras, helemal geweldig, en een minuut korter dan de shol,qua uitgifte dan. Meneer Tromp (Buitenveldertselaan) had wat kaas meegenomen en als dessert een chocoladetaartje met frambozen en vanillesaus van Holtkamp. Ondertussen werd er muziek gemaakt, geveild door de deskundige Pauline van Christies, er was een tombola, kortom een wild feest. Max achter de bar, Maarten die de volledige organisatie op zich had genomen, en vader met zijn vrienden in de keuken. Topavond!!