Porties |
stuks
|
Ingrediënten
- 50 g glasnoedels
- 4 shiitake's
- 8 champignons
- 250 g varkensgehakt
- 100 g witte ui fijngesnipperd
- 3 bosuitjes fijngesneden
- 120 g garnalen gaar en fijngesneden
- 100 g wortel in fijne julienne
- 1 tl peper
- 1 tl zout
- 1 ei
- loempiavellen
- frituurolie
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Leg de glasnoedels in heet water, giet na 3 minuten af en snijd fijn.
- Leg shiitake's en champignons in heet water, giet na 10 minuten af en snijd fijn.
- Meng glasnoedels. shiitake's en champignons met varkensgehakt, ui, bosui, garnalen, wortel, ei, peper en zout goed door elkaar..
- Bevochtig een vel rijstpapier, leg een klein worstje van loempiavulling aan 1 kant, rol het vel tot halverwege, vouw de zijkanten naar binnen en rol verder door. Sluit af door het uiteinde van het vel te bevochtigen en strak aan te drukken.
- Frituur de loempia's met maximaal 8 tegelijk 8 minuten in op 175ºC voorverwarmde olie.