Prep Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 400 g champignons doormidden
- 1 teen knoflook geperst
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl komijn
- 400 g kerstomaatjes
- 150 g cavolo nero of boerenkool
- 4 eieren
- 1 tl pimenton gerookte paprika
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm olie in een pan en bak hier de champignons rondom in bruin totdat het meeste vocht is verdampt. Voeg knoflook, koriander, komijn, zout en peper en bak nog een minuut door.
- Voeg tomaat en cavolo nero toe, bak nog 2 minuten door, zet het vuur zachter en voeg 4 eieren toe (dit gaat het makkelijkst als je per ei met een lepel een gaatje maakt in de champignon/tomaat-ragout en zorgt dat het ei de bodem van de pan raakt.
- Dek de pan af met een deksel en laat garen tot het eiwit is gestold (± 8 minuten).
- Bestrooi met pimentón en serveer direct.
Notities
Het is het lekkerst om koriander en komijn even kort aan te bakken in een koekenpan, mijteren heet dat, dat verhoogt de smaak enorm.